احتمالا اولین سوالی که ذهن شما را مشغول کرده این است که راه اندازی و کانفیگ سرور را از کجا باید شروع کنیم؟ اما مسئله مهم و بسیار جدی ابتدا انتخاب سرور مختص به کسب و کار شماست که ابتدا باید عوامل مختلفی را ارزیابی نمایید تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

هزینه راه اندازی سرور

هزینه راه اندازی سرور

راه اندازی یک سرور فیزیکی می تواند بسته به نیازهای سازمانی، تجهیزات مورد نیاز، و مقیاس پروژه هزینه های متفاوتی داشته باشد. ولی مسلماً خرید یک سرور استوک می تواند هزینه شما را بسیار کاهش دهد.

مراحل راه اندازی سرور فیزیکی

انتخاب و خرید سرور مناسب

از چالش برانگیزترین مسائل برای راه اندازی شرکت های نوپا یا توسعه شرکت های بزرگ انتخاب سروری است که مناسب کسب و کار آنها باشد و بتواند اطلاعاتی را که ممکن است از نظر حجم بالا باشد را پشتیبانی کند. در مرحله اول شما باید سرور مورد نظر خود را از لحاظ حجم برنامه هایی که قرار است روی آن انجام شود بررسی کنید و قطعات مورد نیاز مانند رم، هارد دیسک و… را با توجه به حجم دیتای خود انتخاب نمایید. برای اینکه انتخاب مناسبی از لحاظ خرید قطعات داشته باشید باید لیستی از خدماتی که لازم است سرور ارائه دهد را تهیه کنید. از طرفی نباید از عواملی مثل مقیاس پذیری و ارتقای سرور که پس از مدتی به دنبال افزایش اطلاعات لازم است غافل شد. همچنین پشتیبان‌ گیری از اطلاعات برای محافظت در برابر از دست دادن داده‌ها و مکان مرکز داده به دلیل پهنای باند و زمان پاسخگویی برای عملکرد برنامه بسیار مهم است.

انتخاب سرور مناسب

نصب قطعات بر روی سرور

نصب قطعات بر روی سرور به طور خلاصه شامل:

  • نصب CPU زیر هیت سینگ
  • نصب هارددیسک(HDD) یا SSD
  • نصب منبع تغذیه اضافی(درصورت نیاز)
  • نصب RAM
اجزای سرور

نصب سرور بر روی رک

پیش از اینکه سرور را در اتاق سرور بر روی رک نصب کنید لازم است موارد زیر را مد نظر قرار دهید:

  1. انتخاب رک مناسب
    • ابعاد رک (1u.2u.4u)
    • ظرفیت وزنی رک (اطمینان از تحمل وزن کل سرورها و تجهیزات جانبی)
    • نوع رک (رک باز یا بسته)
  2. بررسی کیت نصب (Rackmount Kit) اکثر سرورها دارای کیت مخصوص نصب بر روی رک هستند.

سرورفیزیکی به واسطه ریل و گاها با کمک سینی رک بر روی رک نصب می شود.

نکته کلیدی: برای نصب ایمن و بهینه برای جلوگیری از ناپایداری رک بهتر است نصب سرورها از پایین به بالا انجام شود.

نصب سرور بر روی رک

راه اندازی و کانفیگ سرور

کانفیگ یا راه اندازی سرور شامل 4 دسته تنظیمات می باشد که به منظور بهبود عملکرد سرور، کارایی بالاتر و امنیت بیشتر سرور بر روی آن اعمال می شود:

  • تنظیمات مربوط به سخت افزار یا قطعات تعبیه شده سرور
  • تنظیمات مربوط به نرم افزار یا سیستم عامل مورد نیاز سرور

مهم ترین بخش تنظیم سرور در قدم اول کانفیگ سرور باید مشخص باشد چه نوع سیستم عاملی مانند Linux, Windows و… نصب و اجرا می کنیم. توصیه می شود آخرین نسخه سیستم عامل را نصب کنید. سپس نوبت به نصب برنامه های نرم افزاری مورد نیاز سرور می رسد.

تست سلامت

در پایان نیز جهت اطمینان از عملکرد سرور، تست سلامت بر روی سرور انجام خواهد شد.

رفع مشکلات کانفیگ سرور

رایج ترین مشکلات کانفیگ سرور عبارتند از:

الف)مشکلات سخت افزاری

1)تنظیمات نادرست Bios/Uefl

مشکلات مربوط به پیکربندی یا بوت سیستم

2)نصب اشتباه یا ناسازگاری سخت افزاری

انتخاب اشتباه قطعات مانند رم، هارد یا غیره

3)پیکربندی سیستم خنک کننده

تنظیمات ناکافی برای مدیریت دمای سرور

ب)مشکلات سیستم عامل

1)تنظیمات شبکه نادرست

آدرس دهی ip اشتباه یا ناسازگاری با زیرساخت شبکه

DNS یا gateway اشتباه

2)مجوزها و دسترسی ها

اشتباه در تنظیم مجوزها برای کاربران و یا سرویس ها

سرور HP ProLiant DL380 G11

240,000,000 تومان
شرکت HPE از سرورهای نسل یازده خود یعنی HPE Proliant DL380 G11 رونمایی کرد. در مقایسه با دو نسل قبل

سرور HP ProLiant DL380 G8

9,000,000 تومان
سرور اچ پی HP ProLiant DL380p G8 Server بررسی تخصصی مشخصات سرور HP ProLiant DL380p G8 سرور HP Proliant DL380p Gen8 یکی از

سرور HP ProLiant DL360 G8

8,500,000 تومان
بررسی مشخصات سرور اچ پی HP ProLiant DL360p G8 Server مشخصات کلی سرور HP ProLiant DL360p G8 سرور HP ProLiant DL360p G8 بعد از

سرور HP ProLiant DL380 G9

13,000,000 تومان
سرور HPE ProLiant DL380 G9 نسل نهم این سرور محبوب و پرفروش بوده که همانند تمام نسل‌های معرفی شده این مدل سرور، تغییراتی مهم در پشتیبانی از سخت افزار ایجاد شده است. در سرور DL380 G9 سری پردازنده‌های Intel Xeon E5 نسخه 3 و 4 پشتیبانی می‌شود که هر CPU براساس مدل خود از 4 تا 22 هسته پردازشی را تحویل کاربران می‌دهد. اگر از دو عدد پردازنده استفاده شود، این ارقام دو برابر می‌شود. چیپست مدیریت که دارای رابط کاربری آسان برای مدیر سرور است، iLO 4 نام دارد که در هر نسل، بهینه تر شده است. سرور HP DL380 G9 دارای 24 اسلات رم با نهایت فرکانس باس 2400MHz است که روی سه کانال تبادل، با هر پردازنده در ارتباط است. تبادل اطلاعات پردازنده و رم بر پایه Advanced ECC است که درصد خطا را بشدت پایین می‌آورد. در مورد نوع کارت شبکه و کارت ریدکنترلر در همین صفحه بطور کامل توضیح داده است اما باید در نظر گرفت در این نسل، حافظه‌های پر سرعت NVMe پشتیبانی می‌شود. برای سهولت در انتخاب نوع کانفیگ سخت افزار این مدل، ما در اینجا تعدادی کانفیگ پیشنهادی با قیمت مناسب ارائه داده‌ایم. با این حال اگر کانفیگ پیشنهادی خاصی مد نظر شماست، از طریق فرم استعلام قیمت برای ما ارسال کنید تا کارشناسان ما در اولین فرصت، قیمت و پیش فاکتور کانفیگ سرور شما را ارسال کنند.

سرور HP ProLiant DL360 G9

8,500,000 تومان
سرور HP ProLiant DL360 G9 نسل نهم سرور لیدر و پرفروش DL360 است که همانند نسل‌های قبلی بسیار انعطاف پذیر بوده و بازدهی بالایی را برای کاربران به ارمغان می‌آورد. این سرور تک یونیت بوده و از لحاظ ارتفاع، نسبت به DL380 کوتاهتر است. پردازنده‌های مورد پشتیبانی این سرور شامل CPUهای نسخه های 3 و 4 Intel Xeon E5 است. هر CPU می‌تواند تا 22 هسته داشته باشد. یعنی در صورت استفاده از دو پردازنده 22 هسته ای، نهایتاً کاربران 44 هسته پردازشی خواهند داشت. 24 اسلات رم در این سرور تعبیه شده تا نهایتاً 3 ترابایت را می‌تواند پشتیبانی کند. بنا بر نیاز کسب و کار می‌توانید از انواع هارد SFF و LFF (نوع شاسی مهم است) استفاده کنید. برای خرید این نسل از سرور باید کانفیگ مد نظر خود را بر حسب نیاز کسب و کار خود مد نظر داشته باشید. سرورهای نسل نهم HPE دیگر تولید نمی‌شوند و باید آنرا بصورت استوک (کارکرده) خریداری نمایید.

سرور HP ProLiant DL360 G10

55,000,000 تومان120,000,000 تومان
سرور HPE ProLiant DL360 G10 Plus مدل بهینه شده نسل دهم DL360 می‌باشد که نسل پردازنده سوم پردازنده‌های Intel Xeon Scalable را پشتیبانی می‌کند. این سرور در صورت استفاده از دو پردازنده از این سری، تا 80 هسته پردازشی به علاوه 8 ترابایت رم با فرکانس باس 3200 را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. در نوع نوع شاسی 8SSF و 4LFF در دسترس است.

سرور HP ProLiant DL380 G10

57,000,000 تومان120,000,000 تومان
سرور HPE ProLiant DL380 G10 در رده سرورهای دو یونیت رکمونت بوده که بی شک پرفروشترین مدل سرور برند HPE است. بازدهی بسیار بالا در کنار ارتقاپذیری سخت افزاری، این سرور را برای هر کسب و کاری مناسب کرده است. در نسل دهم DL380 شاهد تغییرات بزرگی برای پشتیبانی از پردازش ابری هستیم که در ادامه به بررسی کلی آن خواهیم پرداخت. در واقع از نسل دهم سرورهای HPE بود که پردازنده‌های Intel Xeon Scalable روی این سرورها معرفی شد و توان پردازشی بسیار بالایی را به آنها داد.